AFN V2

Welcome, Guest
Username Password: Remember me

Lokasi Percutian keluarga
(1 viewing) (1) Guest
  • Page:
  • 1

TOPIC: Lokasi Percutian keluarga

Lokasi Percutian keluarga 26 Jan 2012 08:43 #1

  • yzpns
  • OFFLINE
  • Senior Boarder
  • Posts: 54
saya mohon sahabat AFN dapat mencadangkan lokasi sesuai untuk saya mengadakan hari keluarga.
1) tempoh percutian 3 hari 2 malam
2) memerlukan 18 chalet. jika ada domm pun ok untuk
3) mempunyai ruang untuk memasak. kami memasak sendiri makanan sepanjang hari keluarga
4) mempunyai ruang untuk berkumpul seperti dewan samada tertutup atau terbuka
5) Ruang untuk aktiviti sukaneka
6) ada tempat menarik seperti pantai, sungai etc

lokasi : selangor, melaka, negeri sembilan, pahang, perak.

tQ semoga ada respon dari sahabat semua

Re: Lokasi Percutian keluarga 26 Jan 2012 08:59 #2

mymarinainn.com/index.jsp?pge=where

Baru je pergi boleh bincang nak buat event..
1000 ilmu bi amal, dengan Allah, dengan nama Allah, dengan perkara Ghaib.

Re: Lokasi Percutian keluarga 26 Jan 2012 09:39 #3

  • naz
  • OFFLINE
  • Moderator
  • Posts: 1124
Gopeng...perak.

ada water activity...
نورعينى احمد

Re: Lokasi Percutian keluarga 26 Jan 2012 14:58 #4

  • Nadim
  • OFFLINE
  • Platinum Boarder
  • Posts: 1712
Saya ada dengar dekat Bagan Lalang,tempat rekreasi tepi pantai yang tak kurang bagusnya...

dulu pernah pergi, dan balik hari...ada jualan ikan segar di muara sungai,berdekatan dgn Resort...

try check...saya sertakan link dia...


www.google.com.my/url?sa=t&rct=j&q=bagan%20lalang%20resort&source=web&cd=3&ved=0CGsQFjAC&url=http%3A%2F%2Fwww.baganlalang.info%2Fhotels.htm&ei=gmUhT5bcMIfYrQfR1JSyCA&usg=AFQjCNEi6ec-SGT5_U_9qOcBn7c_5thUuQ&cad=rja
Last Edit: 26 Jan 2012 15:01 by Nadim.
The following user(s) said Thank You: yzpns

Re: Lokasi Percutian keluarga 26 Jan 2012 23:45 #5

kat kalumpang ok gak. cuma chaletnya tepi bukit, susah sikit utk naik kalu org tua.
The following user(s) said Thank You: yzpns

Re: Lokasi Percutian keluarga 08 Mar 2013 13:04 #6

  • Arissa
  • OFFLINE
  • Expert Boarder
  • Posts: 149
abu_firdaus wrote:
kat kalumpang ok gak. cuma chaletnya tepi bukit, susah sikit utk naik kalu org tua.


Betul. Kalumpang pun best jugak, nyaman dan tenang jer. Chalet tepi bukit eh? Saya menginap dulu betul betul tepi sungai....

Janda baik pun ok, Dhe Rhu Resort kat Kuantan pun ok.... Bukit Merah resort di Perak pun terbaik, pergilah....

Next week bakal ke Langkawi, insyaALLAH.... Hohohoho excitednya saya
Last Edit: 08 Mar 2013 13:05 by Arissa.

Re: Lokasi Percutian keluarga 27 Apr 2013 14:01 #7

  • Nadim
  • OFFLINE
  • Platinum Boarder
  • Posts: 1712
Kijal resort tu nama baru bagi Awana Golf n Country Club...

Ada ker pernah tuan puan pergi sini...cer citer ada kelebihan dia ker...jauh ker dia dari pasar payang?...agak agak berapa kilo dari kijal resort?...tqvm...

Re: Lokasi Percutian keluarga 28 Apr 2013 00:50 #8

  • ibnu_daud
  • OFFLINE
  • Expert Boarder
  • Posts: 103
Nadim wrote:
Kijal resort tu nama baru bagi Awana Golf n Country Club...

Ada ker pernah tuan puan pergi sini...cer citer ada kelebihan dia ker...jauh ker dia dari pasar payang?...agak agak berapa kilo dari kijal resort?...tqvm...


kijal memang jauh dari pasar payang.. kijal di area chukai, pasar di KT.. around 2 hours ++ untuk sampai ke pasar..

kalau mahu dekat sikit dengan pasar tu, ade chalet di KT..

chalet di rantau abang pun ade..don't worry, sepanjang-panjang jalan tepi laut tu akan ada jumpa chalet punyo..
The following user(s) said Thank You: Nadim

Re: Lokasi Percutian keluarga 28 Apr 2013 12:23 #9

  • Nadim
  • OFFLINE
  • Platinum Boarder
  • Posts: 1712
ibnu_daud wrote:
Nadim wrote:
Kijal resort tu nama baru bagi Awana Golf n Country Club...

Ada ker pernah tuan puan pergi sini...cer citer ada kelebihan dia ker...jauh ker dia dari pasar payang?...agak agak berapa kilo dari kijal resort?...tqvm...


kijal memang jauh dari pasar payang.. kijal di area chukai, pasar di KT.. around 2 hours ++ untuk sampai ke pasar..

kalau mahu dekat sikit dengan pasar tu, ade chalet di KT..

chalet di rantau abang pun ade..don't worry, sepanjang-panjang jalan tepi laut tu akan ada jumpa chalet punyo..


Syukran Tuan,Insyaallah chalet kat KT kalau ada masa saya singgah,mungkin lepas Family day kat Kijal kot...

Boleh tahan jauh jugak nak pergi Pasar Payang...2 Jam travel...
Last Edit: 28 Apr 2013 12:24 by Nadim.

Re: Lokasi Percutian keluarga 08 May 2013 07:39 #10

  • stuka
  • OFFLINE
  • Gold Boarder
  • Posts: 269
Kalau ramai peserta camtu boleh book 1 pulau kecil just for your own - Pulau Gemia, Trg (sebelah pulau kapas)...boleh jalan kaki pusing pulau pun

aktiviti utama situ snorkeling, astrophotography. lain2 kena arrange.

takleh masak sbb kena bawa bahan mentah dari tanah besar

Re: Lokasi Percutian keluarga 25 May 2013 03:54 #11

  • Nadim
  • OFFLINE
  • Platinum Boarder
  • Posts: 1712
Hari keluarga yang akan saya join ni disertai oleh lebih seribu org dlm syarikat tempat kerja...

Kalau ikut lebuhraya,manakah susur keluar ke kijal yang harus saya ikut tuan...didahului dgn ribuan terima kasih...

Re: Lokasi Percutian keluarga 25 May 2013 05:17 #12

  • Arissa
  • OFFLINE
  • Expert Boarder
  • Posts: 149


Sedih rasa hati, cuti sekolah ni tak balik kelantan sebab ada kelas belajar menjahit....
Last Edit: 25 May 2013 05:18 by Arissa.

Re: Lokasi Percutian keluarga 28 May 2013 01:53 #13

Nadim wrote:
Hari keluarga yang akan saya join ni disertai oleh lebih seribu org dlm syarikat tempat kerja...

Kalau ikut lebuhraya,manakah susur keluar ke kijal yang harus saya ikut tuan...didahului dgn ribuan terima kasih...

highway pantai timur belum sampai kijal. jalan je sampai hujung highway tu
The following user(s) said Thank You: Nadim

Re: Lokasi Percutian keluarga 28 May 2013 05:07 #14

  • modonh
  • OFFLINE
  • Expert Boarder
  • Posts: 87
Cameron? Tataula sejuk lg ke tak sana. Kali terakhir pegi thn 2002 camtu. Plan jumaat ni nak gi lg...jommmm!!!

Re: Lokasi Percutian keluarga 28 May 2013 05:43 #15

  • Sir
  • OFFLINE
  • Panel Auto
  • Posts: 1673
Jom pergi Janda.....



Janda Baik laa

ada dua Chalet Kobaik kosong. 2 keluarga tak jadi pegi...
LAAILAAHAILLALLAAAH
"Masa Depan Setiap Manusia Adalah Kematian!!"

Re: Lokasi Percutian keluarga 03 Jun 2013 14:11 #16

  • Nadim
  • OFFLINE
  • Platinum Boarder
  • Posts: 1712
abu_firdaus wrote:
Nadim wrote:
Hari keluarga yang akan saya join ni disertai oleh lebih seribu org dlm syarikat tempat kerja...

Kalau ikut lebuhraya,manakah susur keluar ke kijal yang harus saya ikut tuan...didahului dgn ribuan terima kasih...

highway pantai timur belum sampai kijal. jalan je sampai hujung highway tu


Lebuhraya pantai timur,last sekali simpang Jabor...kemudian cukai,kemaman,cerating kemudian kijal...terasa jauh betulla...

Sampai jer dah pukul 10 pagi...makan t'hari 12,memang terbaik makanan kijal resort.nasik dagang,ikan tongkol,kambing,acar dll...lepastu cekin bilik...selebihnya aktiviti macam biasa family day...

Pantai seram sikit,ombak dasat...main kat tepi jer...

Sekali besok pagi 6.30am masa nak tengok matahari terbit sambil jalan pegi kearah satu tanjung yg ada batu,nampak bekas tapak penyu bertelur...
  • Page:
  • 1
Time to create page: 0.46 seconds
You are here: