AFN V2

Welcome, Guest
Username Password: Remember me

SAYAP MUSLIMAH AFN
(1 viewing) (1) Guest
  • Page:
  • 1
  • 2

TOPIC: SAYAP MUSLIMAH AFN

Re: SAYAP MUSLIMAH AFN 03 Feb 2012 18:44 #31

Assalaamu`alaikom wa rahmatullaahi wa barokaatuh

aku_hambaNya wrote:
Utk budak2 boleh buat colouring contest. Kalau saya ada, boleh ajar cara berus gigi..


Alhamdolillah, Husna boleh masukkan ni dalam aktiviti Husna dengan mereka nanti ya. Menurut Pak Isa, melukis dan mewarna memang sangat2 mereka suka.

Allahu'alam.

Wassalaamu`alaikom wa rahmatullaahi wa barokaatuh

Re: SAYAP MUSLIMAH AFN 04 Feb 2012 02:53 #32

UmmMohammadAisha wrote:
Assalaamu`alaikom wa rahmatullaahi wa barokaatuh

aku_hambaNya wrote:
Utk budak2 boleh buat colouring contest. Kalau saya ada, boleh ajar cara berus gigi..


Alhamdolillah, Husna boleh masukkan ni dalam aktiviti Husna dengan mereka nanti ya. Menurut Pak Isa, melukis dan mewarna memang sangat2 mereka suka.

Allahu'alam.

Wassalaamu`alaikom wa rahmatullaahi wa barokaatuh




Akak, panggil je saya tahirah.. Ana Tahirah..

Re: SAYAP MUSLIMAH AFN 04 Feb 2012 12:27 #33

Assalaamu`alaikom wa rahmatullaahi wa barokaatuh

ummu_durrah wrote:
Sis UmmMohammadAisha,

InsyaAllah, saya available untuk tarikh tu. Ada nak perlu siap apa2 ke? Misalnya lagu-lagu untuk budak2, buku cerita, mainan et cetera.


Asifah jiddan ummu_durrah,

Terlupa nak reply malam tadi. InshaALlah untuk lawatan pertama ni kita bukan buat aktiviti apa2 lagi. Kita yang nak kenal kawasan kampung tu dan seterusnya nanti lebih mudah untuk plan nak buat apa kemudian. Kita akan dibawa melawat kawasan, jumpa a few orang2 sana (bukan perkumpulam formal) dan kemudahan2 yang ada di sana nanti untuk kegunaan kita.

After that kita akan ada orentasi untuk tahu the dos and the don'ts di kawasan orang asli n plan apa yang kita nak buat dna siapa nak buat. No rush sebab inshaAllah kita nak projek ni berjalan jangka panjang, bukan one off...minta do'anya yach!

Wassalaamu`laikom wa rahmatullaahi wa barokaatuh

Re: SAYAP MUSLIMAH AFN 04 Feb 2012 12:45 #34

Assalaamu`alaikom wa rahmatullaahi wa barokaatuh

Update lawatan 12 Feb ini.

InshaAllah telah di confirmkan kita akan mula bergerak jam 10pagi. Berkumpul di ABIM Outreach Ampang Office.
Harap dapat datang awal sikit untuk kita kenal sapa orang2 kita nak kesana dan sedikit briefing pukul 9.30am inshaAllah.

Kampung Orang Asli yang dipilih oleh Pak Isa ialah Kampung Sungai Gabai, Hulu Langat around 20 mins dari ofis ABIM tu.

Obj lawatan - kenali kawasan dan fikir2kan kesesuaian kita nak buat aktiviti (refer aktiviti yg saya pernah pos di AFN V1 dulu).

Allahu`alam, mungkin kita lunch dan solat di sana - AIR TERJUN GABAI.

Jadi jika nak bawa family sama pun ahlan wa sahlan untuk ambil peluang bermesra bersama keluarga, inshaAllah. Tapi minta jasa baik inform kami berapa orang ya

Kami akan updatekan if kita ada requirement untuk spesific attire ke apa inshaALlah


Baiklah, setakat ini dulu...saya melaporkan dari bilik berita

Wassalaamu`alaikom wa rahmatullaahi wa barokaatuh

p/s: ermmm....saya nak ajak syabab2 kat luar sana tapi segan plus depa pun tak da kata minat nak join. Harap sangat2 ada lelaki yang akan sambung projek Pak Isa ni. So minta ajak2 family members, saudara mara, rakan taulan yang lelaki untuk join sekali ya
The following user(s) said Thank You: ummu_durrah

Re: SAYAP MUSLIMAH AFN 04 Feb 2012 12:50 #35

Assalaamu`alaikom wa rahmatullaahi wa barokaatuh

aku_hambaNya wrote:




Akak, panggil je saya tahirah.. Ana Tahirah..


Hait!...Tahirah san

Wassalaamu`alaikom wa rahmatullaahi wa barokaatuh

Re: SAYAP MUSLIMAH AFN 07 Feb 2012 03:12 #36

  • 11th
  • OFFLINE
  • Expert Boarder
  • Posts: 112


Kak Siti,

Saya baru teringat saya ada seminar selama 3 hujung minggu berturut2.. minggu yg 19hb tu pun..
Teringin sangat nak join.. bukan apa, program2 dgn mereka yg belum komited islam ni kadang2 boleh timbulkan rasa syukur sebab saya Muslim..

Tapi takpe, teruskanlah seperti yg dirancang.. Moga semuanya dimudahkan ALLAH..

Re: SAYAP MUSLIMAH AFN 07 Feb 2012 16:19 #37

Assalaamu`alaikom wa rahmatullaahi wa barokaatuh

11th wrote:


Kak Siti,

Saya baru teringat saya ada seminar selama 3 hujung minggu berturut2.. minggu yg 19hb tu pun..
Teringin sangat nak join.. bukan apa, program2 dgn mereka yg belum komited islam ni kadang2 boleh timbulkan rasa syukur sebab saya Muslim..

Tapi takpe, teruskanlah seperti yg dirancang.. Moga semuanya dimudahkan ALLAH..


Tak perlu bimbang, there will always be a chance for you to contribute , inshaAllah. Akak akan sentiasa post kan the next steps for this project ya.

Wassalaamu`alaikom wa rahmatullaahi wa barokaatuh

Re: SAYAP MUSLIMAH AFN 07 Feb 2012 16:22 #38

Assalaamu`alaikom wa rahmatullaahi wa barokaatuh


Sedikit update tentang lawatan hujung minggu ini, inshaAllah, Pak Isa telahpun confirmkan bahawa kita akan melawat 3 perkampungan pada hari tersebut. Semua dekat2 saja antara satu sama lain.

Harap masing-masing nanti observe. Hari orentasi kita akan decide kampung mana yang menjadi pilihan kita.

Harap maklum ya.

Pihak ABIM akan bawa sedikit makanan untuk orang kampung dan kita. Yang ni akan di maklumkan lagi kemudian.

Masih ada masa untuk ajak rakan2 lain, yang penting jangan lupa inform saya ya

Wassalaamu`alaikom wa rahmatullaahi wa barokaatuh
The following user(s) said Thank You: ummu_durrah

Re: SAYAP MUSLIMAH AFN 07 Feb 2012 22:23 #39

Tiga perkampungan?

Ya Allah ruginya takleh datang..

Re: SAYAP MUSLIMAH AFN 28 Apr 2012 11:55 #40

saya nak join thread tertutup.....k.NAZ masukkanlah saya

Re: SAYAP MUSLIMAH AFN 08 Mar 2013 13:09 #41

  • Arissa
  • OFFLINE
  • Expert Boarder
  • Posts: 149


Macam mana nak acces board muslimah tertutup tu ek? Kena pm sape? Syukran

Re: SAYAP MUSLIMAH AFN 08 Mar 2013 13:31 #42

  • naz
  • OFFLINE
  • Moderator
  • Posts: 1124
Arissa wrote:


Macam mana nak acces board muslimah tertutup tu ek? Kena pm sape? Syukran

PM saya
نورعينى احمد

Re: SAYAP MUSLIMAH AFN 08 Mar 2013 15:04 #43

Jom kita meriahkan ruangan tertutup untuk muslimah je. Lama sangat sunyi sepi. Saya pun agak2 malu segan.
The following user(s) said Thank You: naz
  • Page:
  • 1
  • 2
Time to create page: 0.30 seconds
You are here: