AFN V2

Welcome, Guest
Username Password: Remember me

Saya nak mencari jodoh untuk kakak saya.. ada sesiapa yang boleh membantu?
(1 viewing) (1) Guest
  • Page:
  • 1

TOPIC: Saya nak mencari jodoh untuk kakak saya.. ada sesiapa yang boleh membantu?

Saya nak mencari jodoh untuk kakak saya.. ada sesiapa yang boleh membantu? 25 Feb 2013 04:12 #1

Kakak saya berumur 28tahun.
Tinggi 160cm
Seorang yang sangat baik, menjaga solatnya, pergaulannya, percakapannya.
Paling penting, sgt menjaga mak dan ayah saya.

Kerja tetap di Pulau Pinang.

Ingin carikan jodohnya dari Perak atau Pulau Pinang, dan Lelaki Melayu pure (bkn anak mami).

Tidak merokok.

Beragama Islam dan dapat menjaga kakak saya sebaik mungkin dan berhati lembut sangat perlu dari lelaki itu.

Mohon kerjasama dari sesiapa yang ada jodoh baik buat kakak saya.

Saya cari Kak Anne tp tak tau nak cari ruangan mana dalam AFN ni...
Sangat Bahagia, Semoga Hubungan Kita Kekal Hingga Ke Syurga Firdausi...

Re: Saya nak mencari jodoh untuk kakak saya.. ada sesiapa yang boleh membantu? 25 Feb 2013 06:22 #2

  • naz
  • OFFLINE
  • Moderator
  • Posts: 1124
Salam DinaHijjaz,

Saya ada inbox/pm.

Saya perlukan more info.

TQ
نورعينى احمد
The following user(s) said Thank You: DinaHijjaz

Re: Saya nak mencari jodoh untuk kakak saya.. ada sesiapa yang boleh membantu? 25 Feb 2013 06:23 #3

Salam, Kak N,

ni zaujah saya...harap dapat bantu kakaknya (kakak ipar saya)....
Sebaik-baik kurun manusia adalah kurunku, kemudian orang-orang yang mengikuti mereka, kemudian orang-orang yang mengikuti mereka.
{Diriwayatkan antaranya oleh Al-Bukhari (no. 3561) dan Muslim (no.2533)}
The following user(s) said Thank You: naz, Adli_Khalim, DinaHijjaz

Re: Saya nak mencari jodoh untuk kakak saya.. ada sesiapa yang boleh membantu? 25 Feb 2013 06:33 #4

Sangat Bahagia, Semoga Hubungan Kita Kekal Hingga Ke Syurga Firdausi...

Re: Saya nak mencari jodoh untuk kakak saya.. ada sesiapa yang boleh membantu? 25 Feb 2013 07:12 #5

  • naz
  • OFFLINE
  • Moderator
  • Posts: 1124


Baiklah, saya dah terima profile beliau. Terima kasih.
نورعينى احمد

Re: Saya nak mencari jodoh untuk kakak saya.. ada sesiapa yang boleh membantu? 26 Feb 2013 04:21 #6

Pengantin baruuuu...
Manhajku adalah Manhaj Rasulullah saw dan para salafussoleh yang mengikuti sunnah baginda saw. Bukan manhaj selainnya~

Re: Saya nak mencari jodoh untuk kakak saya.. ada sesiapa yang boleh membantu? 26 Feb 2013 08:18 #7

  • naz
  • OFFLINE
  • Moderator
  • Posts: 1124
Ibn_Firdaus wrote:
Pengantin baruuuu...


SIAPA???
نورعينى احمد

Re: Saya nak mencari jodoh untuk kakak saya.. ada sesiapa yang boleh membantu? 26 Feb 2013 09:11 #8

  • iqs
  • OFFLINE
  • Fresh Boarder
  • Posts: 17
Membaca ruangan ini, membuatkan saya terfikir juga untuk mencari jodoh untuk rakan2 (perempuan) sy.
Umur 30, bekerja.
Sesiapa yg berminat boleh pm atau email This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Re: Saya nak mencari jodoh untuk kakak saya.. ada sesiapa yang boleh membantu? 26 Feb 2013 14:25 #9

Sy yg pngantin br...kawin dgn abu abrisam
Sangat Bahagia, Semoga Hubungan Kita Kekal Hingga Ke Syurga Firdausi...
The following user(s) said Thank You: Adli_Khalim

Re: Saya nak mencari jodoh untuk kakak saya.. ada sesiapa yang boleh membantu? 26 Feb 2013 14:37 #10

TUAN CEO?

Re: Saya nak mencari jodoh untuk kakak saya.. ada sesiapa yang boleh membantu? 27 Feb 2013 00:37 #11

bukan... abuabrisam yang di atas...
Sangat Bahagia, Semoga Hubungan Kita Kekal Hingga Ke Syurga Firdausi...

Re: Saya nak mencari jodoh untuk kakak saya.. ada sesiapa yang boleh membantu? 27 Feb 2013 00:53 #12

  • Abu_Imran
  • OFFLINE
  • Platinum Boarder
  • AJARKAN AKU SUNNAH
  • Posts: 621
TUMPANG LA...

saya ada seorang abang...

berumur 36 tahun (lahir 1977)

ekonomi dah kukuh insyaAllah...

rupa paras dan bentuk tubuh sama lebih kurang saya....

belum berkahwin....

dah lama berhenti merokok....

solat terjaga insyaAllah....

tetapi... beliau sgt pemalu dan x pandai memulakan sesuatu hubungan....

ada acc FB yg adek saya buatkan pon hanya "bersawang"...

Pls chk ur private message - Sir
Mencari ilmu.....
Last Edit: 27 Feb 2013 02:22 by Sir.

Re: Saya nak mencari jodoh untuk kakak saya.. ada sesiapa yang boleh membantu? 27 Feb 2013 21:46 #13

  • Nadim
  • OFFLINE
  • Platinum Boarder
  • Posts: 1712
abu_aisyah wrote:
TUAN CEO?


Sokong...

boleh dah ni Tuan CEO...bila lagi hang punya turn...

Re: Saya nak mencari jodoh untuk kakak saya.. ada sesiapa yang boleh membantu? 28 Feb 2013 09:31 #14

  • naz
  • OFFLINE
  • Moderator
  • Posts: 1124
Sila ada yang buka thread lain contoh "Baitul Muslim"..

Kalau nak match dia dengan si dia rasa nya tidak berapa elok atau "manis" secara open.

Harap tidak kecil kan hati mereka..

TQ
نورعينى احمد
  • Page:
  • 1
Time to create page: 0.56 seconds
You are here: